Schrijver

WILD VLEES

Thriller, 2019

Drie broers, een toppoliticus, een succesvol ondernemer en een eenvoudig boekhouder, zijn op de vlucht. De ene is op de loop voor een affaire met een stagiaire, de andere wordt opgejaagd door de fiscus. Door een geheim dat ze sinds hun jeugd met zich meedragen, kunnen ze niet zonder elkaar. Gedrieën houden ze zich schuil in de afgelegen ouderlijke boerderij. Tot onverwachts een vrouw op het erf staat. De broers willen niet ontdekt worden. Er rest hen maar één optie: de vrouw uitschakelen en laten verdwijnen.

SNEEUWSPOOR

Thriller, 2020

Gynaecoloog Peter Vandervlught is tijdens een sneeuwstorm getuige van een verkeersongeval op een verlaten weg. De twee slachtoffers zijn zwaar gewond. Peter kan de eerste medische zorgen toedienen. Tijdens de verzorging van beide jongemannen komt hij erachter dat ze de daders zijn van de moord op zijn vrouw een jaar eerder en dat ze als enige weten waar zijn dochter is, die sinds de moord wordt vermist. Zal hij de verkeersslachtoffers uit wraak niet verzorgen en laten omkomen? Zo komt hij nooit te weten wat er met zijn dochter is gebeurd én of ze nog leeft... Een dodelijke tweestrijd.

VERDRONKEN LAND

Thriller, 2021

Het nieuwe meesterwerk van de winnaar van de Knack Hercule Poirotprijs 2020

Tijdens zijn verjaardagsfeest krijgt burgemeester en ex-minister Hendrik De Vuyst het bericht dat zijn kleindochter verdwenen is. Hoofdinspecteur Mortier wordt tegen zijn zin met de zaak belast en vindt het meisje ongedeerd terug. Twee dagen later wordt het lijk van De Vuyst opgedregd. Zijn rug vertoont vreselijke littekens en in zijn portefeuille zit een foto uit 1956 met vier jongens, onder wie de ex-minister zelf. Mortier start zijn onderzoek. Wanneer bij de afbraak van het internaat waar de vier verbleven een lijk gevonden wordt, komt het criminele verleden van De Vuyst aan het licht.


BINNENKORT BESCHIKBAAR 

SCHRIJVEN


Sinds enkele jaren ligt zijn focus vooral op het schrijven van scenario’s. Hij schrijft zowel voor tv als voor film.

Rudy werkt zowel voor de commerciële als de openbare omroep. Hij begon als komedieschrijver maar hij schrijft nu vooral drama. Hij schreef afleveringen voor 'Verschoten en Zoon', 'F.C. De Kampioenen', 'Zone stad', 'Deadline I en II',      'Gent West I' (bewerking en vertaling). Rudy Morren schreef ook de scenario's van twee langspelers: “Werken godverdomme” (VAF scenariosteun)  en het voor de Visser-Neerlandiaprijs genomineerde “Death and the maiden”   ( VAF scenariosteun) Aan 'Death and the maiden' ( werktitel) werkt hij geduldig verder om ontwikkelingssteun bij het VAF aan te vragen;

RADIORudy schreef in het verleden radiosketches voor Haverklap. Een programma dat elke dinsdagavond werd uitgezonden.


Verder schreef hij in opdracht van Radio 2 en 'Het Geluidshuis' het hoorspel 'Café Cuba' ( 45x 3’). dat later ook genomineerd werd voor de categorie beste radiofictie voor de Prix Europa.